Bot Sta için yeni projeler oldukça yavaş ilerlemektedir. Bu süreçte botu ve mevcut komutları kullanmaya devam edebilirsiniz. Discord

Discord Bot | Üyeler Arasından Random Seçim Yapmak!

Discord js, üyeler arasında random seçim yapmak. Hızlı çekiliş komutu... Math.floor, Math.random...


Girdiğimiz değişkenler arasında rastgele bir seçim yapmak nispeten daha kolaydır. Fakat bu rastgele üye seçiminin daha zor olduğu anlamında gelmez. Mesela komut içerisinde girdiğimiz verilerden rastgele bir seçim yapalım.

Kendi Verilerimiz Arasında Rastgele Seçim

const veriler = [
            `a`,
            `b`,
            `c`,
            `d`,
            `e`
        ];
        
var rastgeleVeri = veriler[Math.floor(Math.random() * veriler.length)];
console.log("Seçilen Veri: "+randomveri)
Bu şekilde bir kodlama ile veriler arasından rastgele bir seçim yaptırabiliyoruz. Peki bu komutu kullandığımızda komut nasıl bir yol izleyecek? Komutu kullandığımızda komut konsola nasıl dönüş yapıyor?
Console:
12.02.22 - 15.40 Seçilen Veri: c
12.02.22 - 15.45 Seçilen Veri: a
15.02.22 - 10.24 Seçilen Veri: d
Farklı zaman dilimlerinde komutun kullanıldığını ve komutun rastgele seçimler yaptığını bu şekilde görebiliriz. Bu sadece basit bir örnektir. Amaç görsel olarak bilgiyi pekiştirmek istememizdir.

Sunucu Üyeleri Arasında Rastgele Seçim

Az çok rastgele seçim mantığını anladığımıza göre yukarıda gördüğümüz Math.floor ve Math.random kavramlarıyla nasıl rastgele üye seçeriz onu görelim. Yeni komutumuzda yukarıda da gösterildiği gibi veriler kısmı için yeni bir değişken oluşturmamız gerekiyor. Böylece veriler yerine üyeleri çekip, onlar arasından rastgele bir seçim yapabileceğiz. Peki nasıl olacak?
var üyeler = message.guild.members.cache.filter(m=>!m.user.bot).filter(m=>m.id=message.author.id).map(r=>r);

var rastgeleÜye = üyeler[Math.floor(Math.random()*üyeler.length)]
Bu komutta üyeler adında bir değişken oluşturduk ve mesajın atıldığı sunucudan bazı filtreler yaparak üyeleri çektik. Bildiğiniz üzere sunucularda sadece insanlar değil, ayrıca discord botları da bulunmakta. Biz bu komutumuzda botları rastgeleÜye içine dahil etmek istemediğimiz için botları bu seçimin dışında tutacak bir filtre ekledik. Eğer siz bu rastgele seçim içerisine botları da dahil etmek isterseniz komutu aşağıdaki gibi düzenleyebilirsiniz.
var üyeler = message.guild.members.cache.filter(m=>m.id=message.author.id).map(r=>r);

Böylece hem kendi girdiğimiz değişkenler arasında, hem de sunucumuzda bulunan üyeler arasında rastgele seçim nasıl yapılır onu görmüş olduk. Bu komutları nerelerde kullanmak isteyeceğiniz sizin hayal gücünüze kalmış. Fakat en basitinden hızlı bir çekiliş komutu yapmak için birebir. Umarım bu bilgiler sizelere faydalı olur.


Bu içerik hakkında ne düşünüyorsun?

Yorum Gönder

© Bot Sta. All rights reserved. Premium By Raushan Design